Ajankohtaista

4.12.2018HAKU KESÄN 2019 LEIREILLE 28.2.2019 MENNESSÄLue lisää »8.12.2017UVPS:lle myönnetty SHQS laaduntunnustusLue lisää »

PWS-lapsi 7 - 12 v.

 

PWS-lapset ovat suorituskyvyltään ja taidoiltaan hyvin eritasoisia, joten koulumuodon ja opetusryhmän valinta tulee aina selvittää yksilöllisesti. PWS-lasten oppimis-, ymmärrys- sekä käsityskyky vaihtelevat. Useimmilla esiintyy lievää kehitysvammaisuutta.  

Kouluikäiset PWS-lapset ovat yleensä sosiaalisia ja ulospäin suuntautuneita. Heillä on usein myös hyvä huumorintaju. Kuitenkaan heidän sosiaaliset taitonsa eivät yleensä ole oman ikäryhmän tasolla ja sosiaalisissa tilanteissa esiintyvät käyttäytymisen ongelmat alkavat näkyä yhä selvemmin. Ärtyisyys, kiukkuisuus, asioihin juuttuminen sekä muutoksen vastustaminen yleensä lisääntyvät. He voivat myös olla hyvin itsepäisiä, vaativia ja itsekeskeisiä. Heillä esiintyy yleisesti voimakkaita tunnetilojen vaihteluita, jotka saattavat helposti johtaa toistuviin kiukunpuuskiin. Näiden kiukku- ja raivopuuskien hallitseminen on usein varsin haasteellista. 

Syömiseen liittyvät ongelmat sekä painonhallinta nousevat yhä vahvemmin mukaan kuvioon. Suurin osa PWS-lapsista tarvitsee jatkuvaa valvontaa ruoan suhteen, sillä nykyään ruokaa on saatavilla kaikkialla. Valvonnan helpottamiseksi saattaa jopa olla tarpeen asentaa lukot ruokakaappeihin ja jääkaappiin. 

Takaisin PWS-tietopankin etusivulle